mam propozycję następującą:
Problem z klimą
Zwiń
X
-
Problem z klimą
Witam,
Pacjent
Skoda Octavia Kombi 1.9TDI ASV
Climatronic
Mam problem z klimą. Jak na dworze jest bardzo ciepło tak około 33 stopni i stoję w korku czy na światłach to wyłącza mi się klima. Sprawdziłem że na postoju jak włączę klimę to na chwilę włączają sie wentyle i za chwile sie wyłączają co powoduję wyłączenie sprężarki. Jak włączą sie wentyle (załączy je czujnik na chłodnicy) to sprężarka rusza. Jak się zatrzymają to sprężarka też. Wygląda na to jakby brakowało 2 biegu wentyli przy włączonej klimie. Zmostkowałem piny od wtyczki od czujnika przy chłodnicy i oba biegi chodzą. Czy jest jakiś sposób żeby potwierdzić lub wykluczyć uszkodzenie sterownika wentylatorów? Jak temperatura na zewnątrz jest poniżej 30 stopni lub jak cały czas jadę to problem nie występuję. Sprawdziłem też wieczorem jak trochę sie ochłodziło (29 stopni ) że po włączeniu klimy wentyle cały czas chodzą normalnie i klima chodzi poprawnie.
Bardzo proszę o pomoc. Bo pomysły mi się skończyły a w piątek wyjeżdżam na wakacje.
-
-
Witam
ja sie podepne do temaru zeby nie zakladac nowegu. U mnie jes troche inny problem, chyba pada mi lozysko sprzegla sprezarki. Objawy wygladaja nastepujaco: jak jade bez wlaczonej klimy jest silnik pracuje normalnie, a jak wlacze klime i to po jakims czasie slychac takie rytmiczne popiskiwanie z okolic sprezarki i jak wylacze klime a silnik pracuje to popiskiwanie slychac nadal. Po zgaszeniu i ponownym odpaleniu silnika cisza. Teraz moje pytanie: czy da sie sie odczytac model spreazrki bez kanalu ? bo podobno wychodzily dwa modele spreazarek do O1, bede wdzieczny za pomocpekool
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pekoolTeraz moje pytanie: czy da sie sie odczytac model spreazrki bez kanalu ? bo podobno wychodzily dwa modele spreazarek do O1, bede wdzieczny za pomocOctavia 2 FL 1,4 CAXA, 12r
Komentarz
-
Komentarz